شات كتكوته عربيه,دردشة كتكوته عربيه,شات اخواتى

شات كتكوته عربيه اكبر دردشه عربيه

Health & Fitness

2020 m. vasario mėn. Merck ir Amalgamated Medical Care Management Inc

2020 m. vasario mėn. Merck ir Amalgamated Medical Care Management Inc

  • Virškinimo trakto opos.
  • Rėmuo.
  • Galvos svaigimas.
  • Pykinimas.
  • Inkstų pažeidimas.
  • Didesnė širdies priepuolių rizika.

Kuris saugesnis?

Apskritai, ibuprofenas, vartojamas viso stiprumo dozėmis, laikomas saugesniu nei aspirinas. Vartojant ibuprofeną, virškinimo trakto problemų ir kraujavimo rizika yra žymiai mažesnė.

Kada reikėtų vengti aspirino ir ibuprofeno?

Nerekomenduojama ilgai vartoti viso stiprumo aspirino. Taip pat aspirino nerekomenduojama vartoti vaikams dėl Reye sindromo rizikos. Atvirkščiai, gydant lėtines ligas, tokias kaip artritas ir nugaros skausmas, reikėtų apsvarstyti galimybę vartoti ibuprofeną.

Tačiau, jei anksčiau buvo inkstų arba širdies problemų (ankstesnis širdies priepuolis, stazinis širdies nepakankamumas). Be to, jei anksčiau sirgote skrandžio opa arba esate paskutiniame nėštumo trimestre, turėtumėte vengti vartoti ibuprofeną.

Aspirino ir ibuprofeno alternatyvos

Jei netoleruojate aspirino ar ibuprofeno, yra kitų variantų. Vienas iš variantų, acetaminofenas (tylenolis) veikia visiškai kitaip ir neturi priešuždegiminių savybių. Kitos galimybės, tokios kaip naproksenas ir celekoksibas, laikomos NVNU ir veikia labai panašiai kaip ibuprofenas.

Acetaminofenas

Veiksmingas galvos skausmui, skausmui, artritui ir daugeliui tų pačių ligų kaip ibuprofenas gydyti. Saugus naudoti žmonėms, kurie anksčiau sirgo širdies priepuoliais, inkstų ligomis ir virškinimo trakto opomis. Saugus vartoti trečiąjį nėštumo trimestrą.

Naproksenas

Turi tą patį šalutinį poveikį ir atsargumo priemones kaip ir ibuprofenas. Tačiau naproksenas yra veiksmingas 12 valandų ir jį reikia vartoti rečiau.

Celekoksibas (Celebrex)

Pageidautina blokuoja ciklooksigenazės II fermentą, todėl sumažėja virškinimo trakto šalutinis poveikis. Celekoksibo vartojimui reikalingas receptas ir jis veiksmingas 12 valandų. Tačiau pacientams, sergantiems sunkiomis širdies ligomis, reikia vartoti atsargiai.

Nors aspirinas ir ibuprofenas naudojami panašioms ligoms, jie turi labai svarbių skirtumų, į kuriuos reikia atsižvelgti. Apskritai, ibuprofenas yra geriau toleruojamas ir veiksmingesnis gydant daugelį ligų, tokių kaip skausmas, raumenų patempimas ir artritas. Tačiau širdies ir kraujagyslių bei kraujo krešulių prevencijos srityje aspirinas yra pasirinktas vaistas.

3D spausdintuvo technologijos naudojimas vaistams gaminti skamba futuristiškai. Tačiau tai yra arčiau, nei jūs manote. Šis straipsnis padės suprasti šios technologijos naudojimą ir naudą bei supras, kada ji gali būti parduodama.

Pagrindiniai pasiėmimai:

  • 3D spausdintuvai gali būti naudojami efektyviai ir saugiai gaminti vaistus vartotojams už mažesnę kainą ir mažiau atliekų.
  • Spritam (levetiracetamas) yra pirmasis FDA patvirtintas vaistas, kurio gamybai naudojamas 3D spausdintuvas.
  • 3D spausdintuvai turi galimybę pagerinti atitiktį, efektyvumą ir pritaikyti vaistus.
  • Tikimasi, kad 3D spausdintuvai gali būti prieinami ligoninėse pirmajam klinikiniam tyrimui per ateinančius 5 metus.

Kokie yra 3D spausdintų vaistų pranašumai?

Vienas iš privalumų yra tai, kad šiuos vaistus galima išspausdinti (parengti) pagal poreikį per kelias sekundes, šiuo metu 7–17 sekundžių vienai piliulei. Ši technologija leis farmacijos įmonėms, vaistinėms ir ligoninėms pagal poreikį sukurti pacientams skirtas tabletes. 3D technologija sumažina atliekų kiekį ir yra pigesnė mažų vaistų partijų gamyba, todėl ji turi aiškų pranašumą kuriant vaistus retoms ligoms gydyti.

Be to, 3D spausdintuvai gali gaminti tabletes su kruopščiai pritaikytomis dozėmis, formomis ir dydžiais, taip pat pridėti kvapiųjų medžiagų, kad pagerintų vaisto skonį. Jis taip pat gali gaminti tabletes, kurių gebėjimas ištirpti išgėrus. Tai leis jūsų organizmui greičiau ir efektyviau įsisavinti vaistus.

Galiausiai, šią technologiją galima naudoti siekiant pagerinti vaistų vartojimą, sumažinant reikalingų dozių skaičių ir palengvinant jas nuryti. Tai gali būti naudinga kuriant vaistus vaikams ar pagyvenusiems žmonėms, kuriems sunku nuryti.

Ar 3D spausdinti vaistai yra saugūs?

Taip. Daugelis biotechnologijų ir farmacijos įmonių pradėjo investuoti pinigus ir laiką į šių spausdintuvų kūrimą. Jie daugiausia dėmesio skyrė šių vaistų tikslumo ir atkuriamumo užtikrinimui, taip pat vienos tabletės spausdinimo laiko pailginimui. Be to, visos tabletės, sukurtos naudojant šią technologiją, turės būti išbandytos siekiant užtikrinti, kad jos būtų saugios viešam naudojimui.

Vienas iš pavyzdžių yra Spritam (levetiracetamas), kuris yra pirmasis 3D spausdintas vaistas, kurį patvirtino JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA). Šio vaisto nuo epilepsijos galima įsigyti daug didesnėmis dozėmis, nei galima gauti naudojant įprastinius gamybos procesus. Be to, jis greitai ištirpsta, todėl gali būti veiksmingesnis.

Kaip 3D spausdinimas palengvins darbą?

Pagrindinis šių spausdintuvų pranašumas yra tas, kad jie gali sukurti tabletes žymiai pigiau su mažiau atliekų. Tai ypač naudinga vaistų kūrimo procese. Pavyzdžiui, farmacijos įmonė gali pagaminti nedidelę tiriamojo vaisto partiją klinikiniam tyrimui. Jie taip pat gali lengvai pakoreguoti dozę, jei reikia, todėl šiuos klinikinius tyrimus atlikti bus efektyviau ir pigiau.

Šie spausdintuvai taip pat gali gaminti vaistus pagal poreikį, pritaikytus pagal specifinius paciento poreikius. Tai gali padidinti vaistų atitiktį ir veiksmingumą, kartu kontroliuojant išlaidas. Jie netgi gali sukurti specialias formas, tokias kaip jūrų žvaigždės ir vienaragiai, kad padėtų vaikams geriau laikytis.

Kaip minėta pirmiau, šis metodas sumažina atliekų kiekį, nes naudojamas tik tikslus žaliavų kiekis, o tai sumažins išlaidas. Ši technologija taip pat pagerina efektyvumą ir sumažina brangių klinikinių tyrimų išlaidas, todėl lengviau kurti naujus vaistus. Galiausiai tai taip pat supaprastins tiekimo grandines, todėl ateityje ji taps tvaresnė.

Kada galime tikėtis tokį gauti?

Tikimasi, kad ši technologija visuomenei galėtų būti prieinama per ateinančius 5–10 metų. JK įsikūrusi bendrovė „FabRx“ 2020 m. balandžio mėn. išleido pirmąjį komerciškai prieinamą 3D spausdintuvą. 2020 m. vasario mėn. „Merck“ ir „Amalgamated Medical Care Management Inc.“ paskelbė, kad dirbs kartu kurdami 3D technologiją, skirtą naudoti klinikiniuose tyrimuose, o vėliau ir klinikiniuose tyrimuose. gamyba.

Šis susidomėjimas tik sustiprins ir paspartins realaus naudojimo klinikinėje medicinoje kūrimo procesą. Kai kurie ekspertai teigia, kad pirmieji 3D spausdintuvai gali būti prieinami ligoninėse per ateinančius 5 metus pirmajam klinikiniam tyrimui.

3D spausdintuvų naudojimas gaminant vaistus yra žavus ir naudingas technologijos panaudojimas. Jis turi galimybę pagerinti vaistų atitiktį, veiksmingumą ir pritaikymą individualiems poreikiams. Be to, tai gali sumažinti gamybos proceso sąnaudas ir pagerinti vaistų kūrimo tvarumą.

Pasirodyti kaip LGBTQ+ yra kelionė. Tai yra savęs priėmimas ir saugios bei svetingos aplinkos paieška. Jaučiantis kaip namuose, kyla iššūkių, ypač iš visuomenės, „pritapti“. Gėda būna įvairių formų, bet blogiausia yra gėda dėl to, kas esi. Tačiau savęs priėmimas kaip LGBTQ+ yra būdas sustiprinti santykius su savimi ir kitais.

Pagrindiniai pasiėmimai:

  • Autentiškumas turi teigiamos naudos LGBTQ+ žmonių sveikatai, todėl labai svarbu priimti save.
  • Priėmimas yra sudėtingas dėl visuomenės normų, santykių spaudimo ir internalizuotos homofobijos.
  • Saugumo siekimas, sudėtingų emocijų apdorojimas ir laiko skirimas geresniam savęs pažinimui skatina būti LGBTQ+.

Buvimas spintoje prieš autentiškumą

Galimi šalutiniai poveikiai, kai esate „uždarytas“ arba nepasirodo sau ir kitiems. Tai apima sumažėjusią savigarbą, depresiją ir nerimą. Kita vertus, gyvenimas autentiškai pagerina psichinę sveikatą . Geriausia, kad atvirumas apie savo LGBTQ+ būseną padeda užmegzti ryšį su keista bendruomene.

Kodėl sunku priimti

Visuomenės normos, šeimos spaudimas ir vidinė homofobija – visa tai prisideda prie savęs priėmimo sunkumų.

Šeima

Kalbant apie spaudimą šeimoje, religinis auklėjimas ir konservatyvios vertybės yra didžiulės kliūtys. Vietoj to ieškokite šeimos narių ir draugų, kurie priima LGBTQ+ žmones. „Trevor“ projekto statistika rodo, kad palanki aplinka namuose, mokykloje ir teisinėje sistemoje pagerina LGBTQ+ jaunimo psichinės sveikatos rezultatus.

Visuomenė

Atstovavimas žiniasklaidoje (televizijoje / filmuose) padėjo 89 % LGBTQ+ jaunimo jaustis palaikomiems . Ieškokite palaikančių LGBTQ+ žmonių atstovų, kad pradėtumėte savęs priėmimo kelionę. Taip bus lengviau. Sužinoję visas galimas galimybes, atrasite savo autentišką „aš“ ir suprasite naujus būdus, kaip priimti kitus!

Internalizuota homofobija

Visa tai prisideda prie internalizuotos homofobijos, kuri pasireiškia kaip pasibjaurėjimas savimi arba neapykanta sau. Internalizuota homofobija gali dar labiau apsunkinti susitaikyti su savo seksualine ir lytine tapatybe. Tačiau yra keletas būdų, kaip su tuo kovoti. Didžioji jo dalis apima psichinės sveikatos intervencijas ir daug savirefleksijos!

Kaip aš priimu save?

Priėmimas yra sudėtingas visiems, nors būti LGBTQ+ kyla nepaprastų sunkumų. Štai septynios strategijos, kurios gali paskatinti savęs priėmimą, kai priimate savo keistumą.

1. Siekite saugumo

„Kad jaunimas klestėtų mokyklose ir bendruomenėse, jie turi jaustis socialiai, emociškai ir fiziškai saugūs ir palaikomi. – CDC.

Išeidami pajuskite tai ir darykite tai, kas jaučiasi saugi. Sukurkite saugią aplinką viduje (savo viduje) ir išorėje (savo aplinkoje).

Kartais žmonės jūsų gyvenime siųs daug įvairių žinučių. Neaiškūs ir žalingi pranešimai gali atsirasti prieš ir po išėjimo. Atminkite, kad tai ne apie jus, nors taip gali atrodyti. Saugus jausmas yra esminis atspirties taškas norint visiškai priimti save.

Norėdami gauti daugiau informacijos, apsilankykite https://lions-mane-gummies-official.top/lt/ .

Contents