شات كتكوته عربيه,دردشة كتكوته عربيه,شات اخواتى

شات كتكوته عربيه اكبر دردشه عربيه

Health & Fitness

Πώς μπορώ να αποκτήσω φάρμακα για το HIV/AIDS χωρίς ασφάλιση υγείας;

Πώς μπορώ να αποκτήσω φάρμακα για το HIV/AIDS χωρίς ασφάλιση υγείας;

Ενώ οι γηρίατροι ασκούν την κλινική ιατρική, υποστηρίζονται από τους ερευνητές συναδέλφους τους που εξερευνούν νέα μονοπάτια για υγιή γήρανση. Αν και πολλοί από εμάς προτιμούν να παραμένουμε σε βαθιά άρνηση της διαδικασίας γήρανσης, η αναζήτηση ενός αξιόπιστου οδηγού μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό προβλημάτων νωρίτερα, να επιτρέψει τη σωστή θεραπεία τη σωστή στιγμή και τελικά να κάνει την εμπειρία της χαριτωμένης γήρανσης πιο ευχάριστη.

Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω πληρούν τις προϋποθέσεις για ασφαλιστική κάλυψη υγείας στο πλαίσιο του Medicare, του δεύτερου μεγαλύτερου προγράμματος ασφάλισης υγείας της χώρας μετά το Medicaid. Τουλάχιστον 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι από αυτά τα άτομα αναγνωρίζονται ως λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς, queer ή άλλες μορφές σεξουαλικής ταύτισης (LGBTQ+). Επιλεγμένες πολιτείες έχουν τώρα ένα σχέδιο σχεδιασμένο ειδικά για αυτόν τον πληθυσμό: SCAN Affirm.

Βασικά φαγητά:

  • Το SCAN Affirm είναι ένα σχέδιο Medicare Advantage που σχεδιάστηκε από το Senior Care Action Network αποκλειστικά για LGBTQ+ ηλικιωμένους.
  • Τα διεμφυλικά άτομα θα πρέπει να κάνουν αίτηση για κάλυψη στο Marketplace χρησιμοποιώντας το πλήρες όνομά τους τυπωμένο στην κάρτα κοινωνικής ασφάλισης τους, αλλά δεν χρειάζεται να μοιράζονται την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.
  • Όλα τα προγράμματα SCAN καλύπτουν προληπτικές υπηρεσίες, φάρμακα ορμονοθεραπείας και φάρμακα για το HIV/AIDS.
  • Όλα τα προγράμματα SCAN καλύπτουν επείγουσες επισκέψεις φροντίδας για περιόδους που χρειάζεστε μη επείγουσα φροντίδα πριν ή μετά τις ώρες του ιατρείου σας.

Τι είναι το SCAN Affirm;

Το SCAN Affirm είναι ένα πρόγραμμα Medicare Advantage που σχεδιάστηκε από το Senior Care Action Network αποκλειστικά για LGBTQ+ ηλικιωμένους. Οι εγγραφές για το έτος 2023 ξεκίνησαν στις 15 Οκτωβρίου 2022. Μέχρι σήμερα, η SCAN θα προσφέρει αυτά τα προνόμια στα μέλη του Medicare Advantage στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια, τη Νεβάδα και το Τέξας σε επιλεγμένες κομητείες.

Αυτό το άρθρο απαντά σε σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με τα οφέλη του SCAN και αντιμετωπίζει τις πιο κοινές ανησυχίες σχετικά με την κάλυψη του Medicare για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας LGBTQ+.

Πρέπει να μοιράζομαι την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό;

Δεν θα χάσετε κανένα πλεονέκτημα SCAN εάν αποκρύψετε την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό, αλλά κάτι τέτοιο ενδέχεται να περιορίσει τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που έχετε στη διάθεσή σας. Η αποκάλυψη αυτών των πληροφοριών στον γιατρό σας θα βοηθήσει να του δώσετε μια σαφέστερη εικόνα της ζωής σας και των ζητημάτων που μπορεί να επηρεάσουν τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Η διαφάνεια με αυτούς τους επαγγελματίες μπορεί επίσης να κάνει τις κλήσεις και τις επισκέψεις πιο άνετες για όλους τους εμπλεκόμενους.

Οι ομοσπονδιακοί κανόνες HIPAA απαιτούν από τον γιατρό και το προσωπικό σας να διατηρούν εμπιστευτικά τα προσωπικά σας στοιχεία εκτός εάν τους επιτρέψετε να τα κοινοποιήσουν. Ωστόσο, ο δείκτης φύλου σας στο σύστημα του Medicare δεν θα πρέπει να επηρεάζει την πρόσβασή σας σε ιατρικές υπηρεσίες.

Καλύπτει το SCAN φάρμακα για τη θεραπεία του HIV;

Όλα τα προγράμματα Medicare, συμπεριλαμβανομένου του SCAN, καλύπτουν όλα τα φάρμακα για τη θεραπεία του HIV με την ισχύουσα συνασφάλιση και συμπληρωματικές πληρωμές. Απαιτείται επίσης να παρέχουν φάρμακα για την πρόληψη του HIV PrEP (προφύλαξη πριν από την έκθεση) χωρίς κόστος. Οι γιατροί συνταγογραφούν αυτή τη θεραπεία για HIV-αρνητικά άτομα που διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό HIV.

Μερικά φάρμακα PrEP περιλαμβάνουν δισκία όπως το Descovy και τη γενική εναλλακτική της emtricitabine, το tenofovir disoproxil fumarate (TDF) και το Truvada. Το ενέσιμο Apretude (καβοτεγκραβίρη) είναι επίσης μια επιλογή.

Καλύπτει το SCAN φάρμακα ορμονικής θεραπείας;

Το SCAN καλύπτει την απαραίτητη ιατρικά ορμονοθεραπεία για τρανς. Η λευπρολίδη, η θεραπεία με τεστοστερόνη και ορισμένα άλλα φάρμακα ενδέχεται να απαιτούν προηγούμενη έγκριση.

Πώς υποβάλλει αίτηση κάλυψης ένα διεμφυλικό άτομο;

Τα διεμφυλικά άτομα θα πρέπει να κάνουν αίτηση για κάλυψη Marketplace χρησιμοποιώντας το πλήρες όνομά τους τυπωμένο στην κάρτα κοινωνικής ασφάλισής τους. Ο ιστότοπος συνιστά να επιλέξετε το φύλο που έχετε επιλέξει στην άδεια οδήγησής σας και σε άλλα νομικά έγγραφα. Λάβετε υπόψη ότι η εταιρεία ασφάλισης υγείας σας θα ανατρέξει στις πληροφορίες στην αίτησή σας στο Marketplace.

Εάν το όνομα ή το φύλο σας αλλάξει μετά την εγγραφή σας σε ένα πρόγραμμα, μπορείτε να ενημερώσετε τα στοιχεία σας όταν συνδεθείτε. Επικοινωνήστε με το Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης του Marketplace εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Θα καλύψει το Medicare προληπτικές υπηρεσίες;

Τα προγράμματα SCAN, όπως και άλλα προγράμματα υγείας του Marketplace, καλύπτουν ορισμένες προληπτικές υπηρεσίες χωρίς κόστος από έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εντός του δικτύου του σχεδίου σας. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε την ετήσια έκπτωση σας σε αυτές τις περιπτώσεις.

Καλύπτει το SCAN προληπτική φροντίδα ειδικά για το φύλο;

Τα προγράμματα Medicare όπως το SCAN θα καλύπτουν προληπτική φροντίδα ειδικά για το φύλο, εάν ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης το κρίνει ιατρικά απαραίτητο. Το σχέδιό σας δεν μπορεί να περιορίσει τις προληπτικές υπηρεσίες σε εκείνες που βασίζονται στο φύλο σας που έχει οριστεί κατά τη γέννηση ή στο καταγεγραμμένο φύλο σας. Για παράδειγμα, ένα τρανσέξουαλ έχει πρόσβαση σε προληπτικούς ελέγχους για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου ή του προστάτη και σε μαστογραφίες.

Επιπλέον, τα προγράμματα Medicare καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ελέγχων για την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη, τον διαβήτη τύπου 2 και πολλά άλλα. Διατίθενται επίσης προληπτικοί έλεγχοι και συμβουλευτική για την κατάθλιψη, την παχυσαρκία και την κατάχρηση αλκοόλ. Οι ενήλικες υψηλού κινδύνου μπορεί να υποβληθούν σε προληπτικούς ελέγχους για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις όπως ηπατίτιδα C και HIV.

Πώς μπορώ να βρω έναν γιατρό φιλικό προς τους LGBTQ+;

Η εξασφάλιση των υπηρεσιών ενός γιατρού που κατανοεί και σέβεται τις ανάγκες και τις προτιμήσεις της LGBTQ+ κοινότητας γίνεται ευκολότερη. Το SCAN έχει ελέγξει παρόχους που έχουν δεσμευτεί να εξυπηρετήσουν αυτόν τον πληθυσμό. Τα μέλη του προγράμματος πρέπει να επιλέξουν έναν γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης που είναι στο δίκτυο πριν προγραμματίσουν ένα ραντεβού.

Ορισμένα νοσοκομεία και ιατρικά γραφεία μπορούν να σας συνδέσουν με γιατρούς που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για να υποστηρίζουν τους LGBTQ+ ασθενείς και τους φροντιστές τους. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε αυτές τις πηγές για να βρείτε έναν επαγγελματία υγείας με τον οποίο μπορείτε να αισθάνεστε άνετα:

  • Συγγενείς και φίλοι.
  • Τοπικά κοινοτικά κέντρα LGBTQ+.
  • Τοπικά κεφάλαια της PFLAG.
  • Εθνικό Εμπορικό Επιμελητήριο LGBT.
  • SAGE Εθνικό Κέντρο Πόρων για τη Γήρανση LGBT.
  • World Professional Association for Transgender Health (WPATH).

Τι γίνεται αν χρειάζομαι επείγουσα φροντίδα;

Όλα τα προγράμματα SCAN καλύπτουν επείγουσες επισκέψεις φροντίδας για περιόδους που χρειάζεστε μη επείγουσα φροντίδα πριν ή μετά τις ώρες του ιατρείου σας. Τα περισσότερα προγράμματα SCAN συνοδεύονται από όφελος τηλευγείας για “εικονικές κλήσεις κατ’ οίκον” ανά πάσα στιγμή με πιστοποιημένο ιατρό. Ωστόσο, οι κλήσεις τηλε-υγείας δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τις τακτικές επισκέψεις σε γιατρό.

Τι γίνεται αν δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά τα φάρμακα που συνταγογραφεί ο γιατρός μου;

Εάν ο γιατρός σας συνταγογραφήσει ένα φάρμακο που είναι πολύ ακριβό για εσάς, μιλήστε πρώτα μαζί του. Μπορεί να είναι σε θέση να βρουν μια εναλλακτική λύση που να ταιριάζει με τον προϋπολογισμό και το σχέδιο θεραπείας σας. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να γνωρίζει πώς να σας βοηθήσει να λάβετε ορισμένα φάρμακα για χαμηλότερη αμοιβή.

Οι Υπηρεσίες μελών SCAN μπορούν να σας βοηθήσουν να εξερευνήσετε και πιο οικονομικές επιλογές.

Πώς μπορώ να αποκτήσω φάρμακα για το HIV/AIDS χωρίς ασφάλιση υγείας;

Το Πρόγραμμα Βοήθειας για τα Ναρκωτικά για το AIDS (ADAP) στο πλαίσιο του Προγράμματος Ryan White για τον HIV/AIDS Μέρος Β παρέχει βοήθεια υγειονομικής περίθαλψης σε άτομα με περιορισμένη ή καθόλου ασφάλιση υγείας. Οι ιατρικά και οικονομικά επιλέξιμοι αποδέκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα κεφάλαια επιχορήγησης για να αγοράσουν ασφάλιση υγείας και να αποκτήσουν πρόσβαση σε φαρμακευτικές θεραπείες και παρακολούθηση. Και οι 50 πολιτείες συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα.

Μια φωνή για όσους γερνούν στη σιωπή

Τα ηλικιωμένα άτομα LGBTQ+ αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες για την υγεία που έρχονται με τη γήρανση, αλλά αντιμετωπίζουν επίσης μοναδικές προκλήσεις ως ομάδα. Έχουν περιγραφεί ως « γήρανση στη σιωπή » λόγω κοινωνικών, θεσμικών και οικονομικών εμποδίων στην υγειονομική περίθαλψη. Το SCAN Affirm είναι εδώ για να ακούσει και να ανταποκριθεί στις ανησυχίες αυτών των ηλικιωμένων.

Πού μπορώ να βρω ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη του Medicare για LGBTQ+ άτομα;

Τα οφέλη του Medicare και τα νόμιμα δικαιώματα για την LGBTQ+ κοινότητα αλλάζουν συνεχώς. Οι παρακάτω πόροι μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τις εξελίξεις και να διατηρήσετε την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες χωρίς αποκλεισμούς για άτομα LGBTQ+:

  • Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ – Υγεία & Ευεξία LGBTQI+.
  • Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Υγεία και Γήρανση.
  • ACLU – Transgender Άνθρωποι και Υγεία.

Παρόλο που αναπτύσσονται τακτικά νέα gadget τεχνολογίας υγείας, η λήψη κάλυψης για αυτές τις συσκευές μπορεί να είναι δύσκολη. Οι ψηφιακές τεχνολογίες υγείας κυμαίνονται από φορητές συσκευές έως εφαρμογές τηλεφώνου και οτιδήποτε ενδιάμεσο.

Βασικά φαγητά:

  • Παρά τη συνεχή τεχνολογική καινοτομία, η γλώσσα σχεδίου για το Medicare εξακολουθεί να μην αφορά την ψηφιακή τεχνολογία υγείας.
  • Το Μέρος Β του Medicare εξετάζει τα προσόντα κάλυψης ιατροτεχνολογικών προϊόντων για ιατρικά αποδεδειγμένο εξοπλισμό.
  • Πολλοί ρυθμιστικοί κρατικοί φορείς διαδραματίζουν ρόλο στη ρύθμιση της κάλυψης των συσκευών υγείας από τη Medicare.
  • Οι εκπτώσεις στην τεχνολογία υγείας είναι πολύ πιθανό να συνδυάζονται με προγράμματα Medicare Advantage (μέρος Γ).

Όταν η τεχνολογία υγείας θεωρείται πολυτέλεια και όχι σωτήρια, τα μέλη του Medicare αποκλείονται από τα προληπτικά οφέλη για την υγεία που προσφέρει αυτή η τεχνολογία.

Τι είναι ένα gadget τεχνολογίας υγείας;

Το “gadget” είναι μια μικρή συσκευή με συγκεκριμένο σκοπό. Τα gadget έχουν επίσης την έννοια της καινοτομίας, που σημαίνει ότι είναι ένα νέο ή ασυνήθιστο αντικείμενο. Αντίθετα, τα ασφαλιστικά προγράμματα συνήθως δεν παρέχουν κάλυψη εκτός εάν ένα αντικείμενο ή υπηρεσία αποδειχθεί ότι είναι το πρότυπο περίθαλψης και είναι ιατρικά απαραίτητο.

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα τεχνολογίας υγείας που ισχύει για ατομική χρήση:

  • «Έξυπνα» (συνδεδεμένα με Wi-Fi) ακουστικά βαρηκοΐας.
  • Οθόνες γλυκόζης αίματος και σχετικές εφαρμογές τηλεφώνου.
  • Ρολόγια υγείας και σχετικές εφαρμογές τηλεφώνου.
  • Ιατρικά συστήματα συναγερμού.
  • Φορητά καρδιακά έμπλαστρα.
  • Καινοτόμες εργαστηριακές δοκιμές (αλλεργικά πάνελ, γενετικά πάνελ, πάνελ προγόνων).

Ορισμένες τεχνολογίες υγείας καλύπτονται μέσω ασφάλισης υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Αν και δεν καλύπτονται όλα τα gadget από ασφάλιση, πολλά από αυτά εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα μέσω άλλων μέτρων. Στο μέλλον, αυτές οι νέες τεχνολογίες μπορεί να γίνουν ο αποδεδειγμένος κανόνας και να συμπεριληφθούν στα ασφαλιστικά προγράμματα.

Συσκευές που η Medicare θεωρεί ιατρικά απαραίτητες

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά στη γλώσσα του προγράμματος Medicare για «gadgets» ή «τεχνολογία». Ωστόσο, υπάρχει μια ομάδα τεχνολογιών υγείας που ονομάζεται «ανθεκτικές ιατρικές συσκευές» (DMEs) που περιλαμβάνει τόσο τεχνολογικό όσο και μη ψηφιακό εξοπλισμό υγείας.

Οι ανθεκτικές ιατροτεχνολογικές συσκευές κυμαίνονται από:

  • Εξοπλισμός για τον διαβήτη.
  • Εξοπλισμός κινητικότητας (μπαστούνια, περιπατητές, σκούτερ, αναπηρικά αμαξίδια).
  • Προμήθειες οξυγόνου.
  • Προμήθειες CPAP.
  • Προμήθειες έγχυσης (IV).

Τα ανθεκτικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα προσόντα για την κάλυψη Medicare:

Contents